معرفی بشر آزمایشگاهی
تجهیزات آزمایشگاهی بازیان
تجهیزات آزمایشگاهی بازیان
در آزمایشگاه ها یکی از وسایل شیشهای که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد بشر میباشد. بشر به شکل استوانهای بوده و دارای شکافی در قسمت بالا که برای ریختن مایعات بکار میرود. بشر دارای دهانهای گشاد میباشد که باعث استفاده آسان از آن برای منظورهای گوناگون شده است.
بشر یکی از ظروف پرکاربرد آزمایشگاه است که به شکل استوانه شیشه ای مدرج با کف تخت و از جنس بروسیلیکات ۳.۳ می باشد که دارای یک لبه (spout) روی دهانه برای ریختن آسان تر مایعات است.
بشرها دارای حجم و دقت درجه بندی مشخص هستند و در دو نوع فرم بلند و فرم کوتاه ساخته می شوند.
بشر برای کاربردهای گوناگونی مانند : برداشتن حجم معینی از مایعات، گرم کردن محلول ها، حل کردن مواد و تهیه محلول ها، انتقال محلول، رسوب گیری، تهیه مواد، همزدن، مخلوط کردن و یا گرم کردن مایعات ، تبخیر ،گرم کردن،صاف کردن در آزمایشگاه استفاده می شود.
بشرها انواع گوناگونی دارند مانند پلاستیکی ، بشر شیشهای و بشر پیرکس.
بشر پلاستیکی معمولا برای برداشتن مایعات و ریختن آنها به درون ظرفهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
بشر شیشهای هم به منظور برداشتن مایعات و هم در آزمایشهایی که نیاز به حرارت نباشد به عنوان ظرف واکنش بکار میروند. به عنوان مثال در آزمایشهایی مانند PHمتری، پتانسیومتری و تمام آزمایشهایی که نیاز به گذاشتن الکترود در داخل محلول میباشد بشر به دلیل دهانه گشادی که دارد و کاربرد آسان ، استفاده میشود.
بشر پیرکس برای حرارت دادن محلول ها در کوره یا روی شعله آتش استفاده میشود. در آزمایشهایی که نیاز به هم زدن باشد، بشر به دلیل ساختار ویژه خود، ظرف آزمایش مناسبی است زیرا ظروف آزمایشگاهی دیگر مانند ارلن یا بالون بدلیل گردن نسبتا باریک برای این کار مناسب نیستند.
معمولا بشرهای پلاستیکی که برای برداشتن مایعات بکار میروند به صورت مدرج نمیباشند بلکه بصورت پیمانه میباشند که حجم آنها را مشخص میکند. اما اکثر بشرهای شیشهای و پیرکس به صورت مدرج میباشند و مقدار مایع درون آنها برحسب ml معلوم است. البته بشر به دلیل ساختار پهن و گشاد خود برای برداشتن حجم های دقیق مایعات مناسب نیست، زیرا هرچه وسیله اندازه گیری مایع باریکتر باشد به همان نسبت ، درصد خطا کمتر میشود.
بشرها در حجمهای گوناگون تولید میشوند و معمولا از ۵۰mL تا ۱۰۰۰mL تولید میشود البته بشرهایی با حجم بالاتر از ۱۰۰۰ میلی لیتر هم تولید میشود ولی کاربرد چندانی ندارند.
مایعات را به مدت طولانی نباید در بشر نگهداری کرد، زیرا به دلیل دهانه گشاد زود تبخیر میشود.